Ändra ditt omslagsfoto
mathof
Ändra ditt omslagsfoto
Linköping
Status för denna avändare är Godkänd

Konstnär.      

Teknik/arbetsområde
FilmInstallationKonceptuell konstLjudkonstPerformance

Konstnär.

CV Mattias Hofvendahl 

Utbildning

2003-2004 Gestaltande fotografi fotoskolan i Gamleby

2005 konstvetenskap 35 poäng Linköpings universitet

2006-2009 bild och formlinjen Lunnevads folkhögskola 

2013-2016 Konsthögskolan Valand BA studier Fotografi och film

Separatutställningar (Urval)

2020

Performance: From the deep waters of sleep 

KulturLive Agora Linköping 

2018

 From the deep waters of sleep 

screening 

kortfilm 15 min 

Kulturhuset skylten Linköping 

2016 

Östergötlands museum 

Translations 

2011

Galleri skådebanan Linköping

2010

Vadstena konstgalleri Vadstena

2009

Krogen Amerika Linköping

Samlingsutställningar (urval)

2020

Öna Residency pilot Öna kulturreservat 

2019

Rejmyre ArtLab inbedded Installation series.

Artist in Residence projektet Detox-Clean it up

www.rejmyreartlab.org

2017

Split vison 

passagen Linköpings konsthall

2016

I hear the thunder crashing the sky is dark 

Rödasten konsthall

2012

Engelska Magasinet Rejmyre 

Passagen Linköping Artists in Residence 

2010 

Passagen Linköping Alka 20 år  

2008 

Passagen Linköping kommunens konstinköp 2008

Galleri vända sidan 

Vadstena konstgalleri 

2007

Passagen Linköping kommunens konstinköp 2007

Galleri kraftverket Mjölby 

 

2004

Arbetets museum Norrköping utställningen 13   

Bibliografi

2012 Artist in Residence katalog passagen Linköpings konsthall

2017 Splitvision katalog Passagen Linköpings konsthall

2017 The unfortunate traveler Artist book ed 10 

UG Press

2017 The lost letters Artist book ed 10 

UG press 

2016 Arrival  (Amsterdam version) Artist book and sound recording  from performance 

ed 50 UG press 

2015 allt du kan bygga upp kan jag riva ned. Artistbook ed 10  

Offentliga utsmyckningsuppdrag 

2015

Harvestadskolan Linköping

A place for John 

permanent ljudinstallation 

Representerad 

Linköpings kommun

Landstinget i Östergötland 

Norrköpings kommun

privata samlingar

Stipendier

2008 Liljesonska stiftelsen 

2020 Region Östergötlands utvecklingsstipendium för nyskapande projekt 

övrigt 

Medlem i konstnärsföreningen ALKA

Medlem i KRO

Kontakt

Adress:
Häggvägen 6D
58721 Linköping
Tel: 0708791482
Epost: mathof32@gmail.com
Hemsida: http://www.mattiashofvendahl.com
The Traveler (Portrait of Ann Dryer)
A Song From The Factory (Wetlands)
23 days in June
Homage to Crowhurst
From The Deep Waters Of Sleep
Ocean

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.